TV: Rosengård nära guldet efter storseger

Dam

Efter söndagens damallsvenska fotboll är två saker nästan klara.

Rosengård säkrar guldet. Och Jitex åker ur.

Två snabba Anja Mittag-mål i början av den andra halvleken visade vägen till Rosengårds seger borta mot Eskilstuna United. Kirsten van de Ven satte 3-0 och Ramona Bachmann 4-0.

Då var det klart att tabellfyran Örebro förlorat med 0-1 borta mot Piteå efter en olycklig minut före halvtid. Sara Nordin blev utvisad och Piteås June Pedersen satte frisparken i mål. Det innebär att Rosengård är i guldsits inför seriefinalen hemma mot Göteborg på torsdag.

En poäng räcker för SM-guld andra året i rad, och det fjärde de senaste fem säsongerna.

I kampen om andraplatsen, den andra Champions League-biljetten, är det nu fördel Linköping. Göteborg, Linköping och Örebro har samtliga 33 poäng - men Linköping har ett på papperet lättare motstånd.

På Skytteholm i Solna avbröts jumbofinalen mellan AIK och Jitex i tio minuter i den första halvleken på grund av åska. I den andra halvleken försökte nollpoängaren Jitex chansa framåt för att ta säsongens första seger - men i stället ställde AIK om och Elin Sjölander satte matchens enda mål.

Med fyra matcher kvar har AIK tio poäng ner till Jitex. Vittsjö slog Umeå med 1—0 efter mål av Jane Ross. Umeås åttonde förlust de senaste nio matcherna.

Publicerad 2014-09-21 kl 19:10