TV: Se Schelin, Jakobsson och Fischer ordna svensk storseger

Dam

Lotta Schelin 75-målsjubilerade när fotbollslandslaget tog årets andra raka seger inför sommarens VM-slutspel i Kanada.

Finland besegrades med 3-0 (1-0) inomhus i Forssa.

Schelin slog alla tiders målrekord i landslaget i höstas och fullträffarna fortsätter passande nog att komma detta VM-år.

Lyonstjärnan gjorde ett mål när Norge besegrades (3-2) i La Manga i januari och den här gången gav hon svenskorna ledningen med ett nickmål i 28:e minuten sedan Sofia Jakobsson slagit inlägget.

Jakobsson fyllde sedan på med 2—0 i den 63:e minuten och gjorde en mycket stark insats i sin 50:e landskamp. Nilla Fischer skruvade in en frispark till 3—0 med kvarten kvar.

Svenskorna dominerade matchen fullständigt och kunde ha gjort fler mål. Therese Sjögran brände två jättelägen i den första halvleken. Målvakten Hilda Carlén, Piteå, landslagsdebuterade och fick spela den andra halvleken. Varken 23-åringen eller mer rutinerade Carola Söberg, som vaktade målet i första halvlek, hade speciellt mycket att göra.

Söberg var illa ute när hon kom långt ut i första halvlek, men räddades då av mittbacken Charlotte Rohlin som gjorde landslagscomeback och spelade en halvlek.

Sveriges nästa uppgift inför VM i juni blir Algarve Cup i början av mars.

Sveriges startelva (4-1-3-2): 21 Carola Söberg – 23 Elin Rubensson, 5 Nilla Fischer, 2 Charlotte Rohlin, 16 Lina Nilsson – 17 Caroline Seger (K) – 10 Sofia Jakobsson, 14 Hanna Folkesson, 15 Therese Sjögran – 8 Lotta Schelin, 9 Kosovare Asllani

Publicerad 2015-02-12 kl 20:03