TV: Svensk uddamålsförlust mot VM-värden

Dam

Det svenska damlandslaget åkte på en knapp förlust i den första av två träningsmöten med Kanada. I en match med få chanser blev Jonelle Filignos mål i slutet på första halvlek avgörande.
- Jag är lite tjurig, men det går över, säger Pia Sundhage till fotbollskanalen.se.

Damlandslaget laddar upp inför VM i sommar med ett dubbelmöte med VM:s värdnation Kanada. Det första av de två mötena, båda spelas i Los Angeles, spelades i natt.

Båda lagen hade svårt att skapa chanser och den offensiva skärpan saknades. I en händelsefattig match blev ett Kanada-mål i slutminuten av första halvlek helt avgörande. Sophie Schmidt hittade fram med en mycket fin framspelning till Jonelle Filigno som gjorde 1-0 -matchens enda mål.
- Det är surt att förlora med 1-0 och släppa in mål precis innan halvlek. Där tycker jag att vi borde ha kunnat kontrollera och behålla 0-0, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

Vad är din spontana känsla efter matchen?
- Jag är lite tjurig, men det går över..