TV: Tungt poängtapp för Eskilstuna United - Vittsjö kvitterade sent

Damallsvenskan

Tack vare Gaelle Enganamouits nickmål i den 22:a minuten var allsvenska serieledaren Eskilstuna på väg mot en ny trepoängare borta mot Vittsjö på fredagen.

Men tabellsjuan Vittsjös press - främst anförd av inhoppande stjärnan Antonia Göransson - för en kvittering gav utdelning i den 82:a minuten när Jane Ross nickade in 1-1.

Eskilstunas landslagsspelare Olivia Schough hade ett stenhårt skott som tvingade Vittsjös danska målvakt Cecilie Breil Kramer till en jätteräddning, men matchen slutade oavgjort - Eskilstunas första kryss för säsongen.

- Klart att det är stor besvikelse att vi inte kan hålla ledningen matchen ut och få med all poängen, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson till TV4 Sport.

- Men i ärlighetens namn gjorde vi ingen jättebra match.

Regerande mästaren Rosengård kan via seger hemma mot jumbon AIK på söndag passera Eskilstuna i tabellen.