TV: Tyresö tappade poäng trots drömmål: Nu får vi jaga

Dam

Tyresö tappar i racet i toppen efter 1-1 mot Örebro.

Målvakten Ashlyn Harris och högerbacken Alexandra Krieger kom direkt från den nyss avslutade amerikanska ligan till Tyresö och bortamatchen mot Örebro på onsdagen.

Det blev ändå ett baklängesmål - och bara ett framåt innebar 1-1 och tappade poäng i toppkampen med LDB Malmö i damallsvenskan.

Tyresö förlorade toppmötet med Malmö nyligen och har stjärnan Marta och backklippan Johanna Frisk på skadebänken. Fotbollslagets passningsspel var för långsamt mot ett väl samlat Örebro.

Det var nära att det blev förlust. Sarah Michaels vänsterkanon i 76:e minuten gav 1-0 till hemmalaget. Lisa Dahlkvist räddade en poäng när hon stötte in 1-1 i 84:e minuten.

- Det tog väldigt lång tid för oss att komma i gång. Men Örebro gjorde en jättebra insats, sade Tyresös tränare Tony Gustavsson till TV4 Sport efter matchen.

Malmö toppar serien två poäng före Tyresö. Örebro stärkte sin position mitt i tabellen.

Publicerad 2013-08-21 kl 23:21