TV: "Vi har satt oss i en bra sits"

Dam

Efter en målvaktsmiss gjorde Sverige 1-0 genom Lina Nilsson. Och sen satte Lotta Schelin 2-0 och 3-0.

-Tre poäng, vi har satt oss i en bra sits, säger förbundskapten Pia Sundhage till TV4.

Säker seger i VM-kvalet.

Lina Nilsson inledde med att ge Sverige 1-0 efter 5 minuter. Ett lågt skott med vänstern och ett tveksamt målvaktsingripande satte hemmalaget i förarsätet.

- Det var inte det hårdaste men den smet in, säger Nilsson till TV4.

Och sen avgjorde Lotta Schelin med 2-0 och 3-0 (se separat artikel). Segern var aldrig hotad mot ett defensivt Bosnien-Hecegovina.

Men det fanns orosmoment.

Med knappa halvtimmen kvar byttes Kosovare Asllani ut och fick direkt is och förband. Hon hade fått en smäll när hon fälldes på väg mot motståndarnas straffområde.

- Det var en smäll jag fick i sista situationen i första halvlek, men det är nog lugnt, säger Asllani till TV4.

- Tror det (bytet) bara var en säkerhetsåtgärd.

Segern mot Bosnien Hercegovina innebär att Sverige leder sin VM-kvalgrupp före Skottland Pia Sundhages lag har fortfarande allt i egna händer inför mötet med just Skottland i sista kvalomgången på onsdag. Direkt avgörande match väntar alltså.

- Det är såna matcher man älskar att spela, det ska bli skitkul, säger Kosovare Asllani.

- Vi har gjort vårt jobb fram till nu och det ska fortsätta i nästa match också, säger Caroline Seger.

Sundhage såg trots den klara segern mot Bosnien att laget måste lyfta sig inför sista matchen i kvalet.

- Vi spelar för mycket rakt, det krävs att det blir bättre mot Skottland.

- Passningsspelet måste bli bättre det är solklart.

Så här startade Sverige:

(4-1-3-2): Hedvig Lindahl – Lina Nilsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Sara Thunebro – Caroline Seger – Olivia Schough, Hanna Folkesson, Therese Sjögran – Kosovare Asllani, Lotta Schelin.

Publicerad 2014-09-13 kl 15:30