TV:Oavgjort för Umeå i Malmö

Dam

Hanna Pettersson räddade en poäng för Umeå mot Malmö i seriefinalen som slutade 1-1.

Guldjakten mellan Västerbotten och Skåne fortsätter.

Några andra kandidater till mästerskapet syns inte till. De här båda lagen ser ut att följas åt ända in i kaklet.

Malmö leder allsvenskan, Umeå är en poäng efter.

-Det är det positiva, att vi är obesegrade. Annars, ja, vi spelade inte bra och gav bort alldeles för stora ytor. Framåt var vi inte vassa så man får vara nöjd med oavgjort, sade Malmös tränare Martin Sjögren.

Kollegan i Umeå, Joakim Blomqvist, ser förstås ljust på fortsättningen. Han ser stor chans till att ta hem allsvenskan.

-Absolut. För Malmö väntar nu en tuff bortamatch mot Göteborg. Och vi var pigga hela matchen och förtjänade att vinna.

Och efter matchen tyckte förre Malmömålvakten Caroline Jönsson (nu i Umeås mål) så här:

-Det är en kraftmätning mellan oss som kommer att fortsätta, nu liksom i förra matchen tog vi ut varandra, de slarvade och det gjorde vi också, sade hon.

I Umeå senast blev Manon Melis poängräddare för Malmö (det blev 1-1 då också) och nu gjorde den rappa anfallaren 1-0 i den 26:e minuten, vilket höjde temperaturen hos 2 037 åskådare på Malmö IP.

Men hon var inte nöjd med Malmös spel. Trots sitt mål i den 26:e minuten:

-Normalt kommer vi upp längs kanterna och får till bra inlägg. Vårt spel fungerade inte alls, sade Manon Melis.

Men efter ett mycket snyggt anfall, skisserat av Ramona Bachmann, klackade Maria Nordbrandt bollen vidare till Hanna Pettersson som kvitterade i den 39:e minuten.

-Ja, men för mig var det mest att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det var bara att styra in bollen, sade Hanna Pettersson.