Vittsjö hjälpte Rosengård - SM-guldet nära

Dam

Rosengård kommer allt närmare segern i damallsvenskan och SM-guldet i fotboll.

Malmölaget spelade inte på söndagen men fick överraskande hjälp av tabellnian Vittsjö i kampen mot värsta konkurrenten Kif Örebro. Vittsjö vann med 2—1 och målmässigt hände allt inom loppet av sex minuter i andra halvlek. Sofie Andersson gav hemmalaget ledningen i den 56:e minuten, Julia Spetsmark kvitterade två minuter senare och Jane Ross avgjorde i minut 62. Örebro spelade utan nigerianskorna Ogonna Chukwudi, avstängd, och Sarah Michael, skadad, och fick innermittfältaren Irena Martinkova utvisad i den 71:a minuten.

Rosengård är nio poäng före Örebro med sex omgångar kvar.

Göteborg tog sig upp på samma poäng som Örebro — med en match mer spelad — i och med storsegern mot Umeå, 5—0. Vänsterbacken Beata Kollmats gjorde två mål. Göteborg ledde med 1—0 efter en timme men gjorde sedan fyra mål på 17 minuter.

Publicerad 2014-08-31 kl 16:43