VM-KVAL: Schelin avgjorde

Dam

Sverige klart för VM. Therese Sjögran satte 1-0 tidigt och i andra gjorde Lotta Schelin 2-0. Sverige tog direktplatsen till Kanada.

Schelin och Sundhage i lycka.

Sverige vann med 2-0 och är klart för VM.

- Det är så himla härligt. Att se Lotta Schelin göra ännu ett mål, och Sjögran på 'hövve' och vara klara för VM", säger Pia Sundhage till TV12.

Efter att Sverige tagit hand om inledningen av matchen tog man också initiativet målmässigt. Therese Sjögran - i sin 199:e landskamp - nickade in 1-0 i sjunde minuten.

- Det är väldigt sällan men det var en lyckoträff, jag försökte skarva den vidare, säger Therese Sjögran till TV12.

Och i andra halvlek utökade Lotta Schelin till 2-0. Därmed tangerar Schelin  Hanna Ljungbergs landslagsrekord på 72 mål.

Sverige hade ett stadigt grepp om händelserna i första halvlek. Bland annat hade målrekordsjagande Lotta Schelin en boll i stolpen.

- Vi för matchen precis som vi ville, säger Sjögran.

I den andra halvleken flyttade Skottland upp något och skapade en del. Men Sverige var för trygga, stabila och så kom då också ett avgörande från Schelin.

- När 2-0 kommer och vår måldrottning gör det.... det är bara att gratulera, säger Sundhage.

Sveriges startelva (4—1—3—2): Hedvig Lindahl — Lina Nilsson, Nilla Fischer, Emma Berglund, Elin Rubensson — Caroline Seger — Hanna Folkesson, Therese Sjögran, Kosovare Asllani — Lotta Schelin, Sofia Jakobsson.

Publicerad 2014-09-17 kl 17:02