Ekonomisk kris - då vann Kif Örebro

Damallsvenskan

Ekonomisk kris utanför fotbollsplanen. Men på planen levererade Kif Örebro och slog nästjumbon Hammarby med 3-1.

Ekonomiskt tyngda Kif Örebro tvingades på måndagen upprätta kontrollbalansräkning vilken utgör underlag för Svenska Fotbollförbundets besked om elitlicensen senare i höst. Samtidigt blev det klart att landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist lämnar klubben för Paris Saint-Germain.

Mot den bakgrunden var den allsvenska segern mot nästjumbon Hammarby, 3-1, på tisdagskvällen både välbehövlig och imponerande.

Gästerna hjälpte till med 1-0-målet i den femte minuten, då Hammarbys Helén Eke skulle rensa undan ett inlägg men i stället lyckades dundra in bollen i nättaket på det egna målet. Eke blev sedan utbytt i den 31:a minuten. Då hade Sanna Talonen Torstensson redan gett Kif Örebro en tidig 2-0-buffert, sex minuter efter det första målet.

I den andra halvleken reducerade Emma Jansson men i den 83:e minuten avgjorde Ogonna Chukwudi matchen.

Med 22 poäng är Örebro nio före Hammarby med sex omgångar kvar. Hammarby har en poäng upp till Mallbacken på platsen ovanför nedflyttningsstrecket.

Publicerad 2015-09-01 kl 23:00