Eskilstuna vinnare i CL-debuten

Damallsvenskan

De svenska lagen har fått en bra start i Champions League-fotbollen. Eskilstuna vann sin debutmatch i turneringen mot Glasgow City med 1-0 - samma siffror med vilka Rosengård besegrade isländska Breidablik kvällen innan.

Nästan 4 000 personer hade letat sig till Tunavallen och fick se en ganska avvaktade matchinledning. Eskilstuna var det bättre laget, men saknade den rätta skärpan i de avgörande passningarna.

Det dröjde till den 52:a minuten innan hemmalaget spräckte nollan, då Mimmi Larsson mötte Ingrid Schjelderups inlägg med pannan och satte 1-0.

Målet öppnade upp matchen och den andra halvleken blev chansrik. Men Eskilstuna lyckades hålla nollan, vilket bådar gott inför returen i 16-delsmötet som spelas i Skottland om en vecka.

Norska Lillestrøm besegrade något överraskande Paris Saint-Germain med 3-1 på hemmaplan och Barcelona slog Minsk med 3-0 borta.

Publicerad 2016-10-06 kl 20:59