Det kan ha varit målet som betyder allsvenskt spel även nästa år.
Therese Ivarsson ordnade en poäng för Kristianstad i derbyt mot Vittsjö, 1-1.

Bottenstriden i fotbollsallsvenskan är en uppgörelse mellan tre lag - och två åker ur.

I Skånederbyt mot Vittsjö inför årets största publik på Vilans IP, 843 åskådare, fick Kristianstad klart fastare mark under dobbarna.

Hemmalaget hamnade i underläge när Emmi Alanen gjorde 1-0 för Vittsjö i den 28:e minuten men kom tillbaka.

I den 35:e minuten nickade högerbacken Therese Ivarsson in Alice Nilssons hörna till 1-1.

I och med poängen har Kristianstad tre poäng och överlägsen målskillnad tillgodo på bottenduon Mallbacken och Umeå med tre omgångar kvar (Umeå har fyra matcher kvar).

- Det var en kamp och ingen rolig match att titta på, men nu har vi verkligen allt i egna händer, sade tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

Mallbacken föll borta mot Kvarnsveden, 1-3. Tabitha Chawinga gjorde två av hemmalagets mål. Det andra betydde 3-0 i den 66:e minuten och punkterade matchen.

Göteborg bortabesegrade Kif Örebro med 3-1. Landslagsanfallaren Pauline Hammarlund avgjorde matchen med två mål på sju minuter i andra halvlek.

Umeå spelar hemma mot Djurgården på söndagen och möter Mallbacken på bortaplan i nästa omgång.

Publicerad 2016-10-08 kl 18:55