Damallsvenskan

Den allsvenska följetongen fortsätter.
Rosengård står på 34 poäng efter tolv omgångar.
Linköping har lika många — efter vändningen mot Piteå.

Efter att Rosengård plockade en ny storseger (4—0 mot Kvarnsveden) i lördags har serieledaren nu 35 plusmål.

Bakom dem finns Linköping, sju mål bakom.

Men trepoängaren mot Piteå verkade avlägsen tio minuter in i matchen.

Då hade Elin Bragnum precis nätat för andra gången, men hemmalaget fick in en nödvändig reducering strax före paus när Magdalena Ericsson skickade en hörna direkt i mål.

På fem minuter, mitt i den andra halvleken, kvitterade Linköping — och tog ledningen.

Fridolina Rolfö nickade in 2—2 medan skytteligaligaledaren Pernille Harder satte segermålet, också det med huvudet. Harders 13:e mål för säsongen renderade i lagets femte raka seger.

Längre ner i tabellen hade Lejla Basic show i Örebros 4—0-seger mot nästjumbon Mallbacken.

Hon gjorde hattrick. Dessutom hennes tre första mål i allsvenskan. Michelle de Jong blev också målgörare för tabellsjuan.

Vittsjö och Göteborg möttes också under söndagen.

Emmi Alanen och Linda Sällström ordnade så att Vittsjö hade 2—0 efter en halvtimme, men två mål av Sara Lindén fixade ett kryss fram till 2—2. Kvitteringen kom när fem återstod av matchen.

Publicerad 2016-07-10 kl 18:20