Marta och Martens bakom dyrköpt premiärseger för mästarna

Damallsvenskan

Det blev seger för regerande mästarlaget FC Rosengård mot Kristianstad i damallsvenskans smygstart - 2-1 efter mål av Marta och Lieke Martens. Men lördagens tre poäng blev dyrköpta efter skador på anfallsstjärnorna Natasa Andonova och Gaëlle Enganamouit.

Guld tre år i rad. Och många tror på ett fjärde i rad för Rosengård, som i premiären spelade Skånederby hemma på Malmö IP.

Hemmalaget fick en drömstart efter tidigt ledningsmål av lagets brasilianska landslagsstjärna Marta. 30-åringen, som kom till Sverige för tolv år sedan för spel i Umeå IK där hon vann fyra SM-guld, behövde bara tre minuter för att göra första målet i damallsvenskan 2016.

Kvitteringen kom emellertid blott två minuter senare genom Johanna Rasmussen, framspelad av Ida Guehai.

I 34:e minuten slog Lieke Martens, Rosengårds värvning från Göteborg, till och gjorde 2-1. Martens, VM-spelare för Nederländerna förra sommaren, var aktiv matchen igenom och utsågs till hemmalagets bästa spelare.

Rosengård har redan målvakterna Erin McLeod och Zecira Musovic på skadelistan. I lördagens match gick även anfallsstjärnorna Gaëlle Enganamouit och Natasa Andonova sönder.

Enganamouit, som värvades från Eskilstuna där hon med sina 18 mål under fjolårssäsongen vann den damallsvenska skytteligan, byttes in i 59:e minuten. Men hon fick bara en kvarts speltid innan hon tvingades lämna planen knäskadad.