Damallsvenskan

Hammarby har fått en flygande start på säsongen.
Mot Kristianstad kom den tredje raka segern.
Detta trots att Anna Tamminen tvingats till ett byte efter en kollision med Tabby Tindell.

Efter premiärsegern mot AIK föll Kristianstads DFF samman mot Rosengård när man släppte in tre mål inom loppet av fyra minuter i 1-3-förlusten på hemmaplan.

Under lördagen, mindre än en vecka senare, var det återigen dags för hemmamatch mot ett av de förmodade topplagen.

Men trots att Rosengård-matchen fanns färskt på näthinnan skulle återigen en tung period i slutet av den första halvleken visa sig bli helt matchavgörande.

De regerande mästarna Hammarby kom till matchen med två raka segrar i ryggen och visade tidigt att man var ute efter sin tredje raka trepoängare på Kristianstads Fotbollsarena.

Efter 25 minuters spel skulle också utdelningen komma när Jonna Andersson stormade fram på vänsterkanten innan hon med ett perfekt inlägg hittade pannan på Smilla Vallotto. Från nära håll kunde sedan Hammarbys nummer tio enkelt nicka in ledningsmålet.

Därefter dröjde det blott elva minuter innan Hammarby skulle utöka sin ledningen. Återigen drogs ett anfall upp längs vänsterkanten. Där försökte sedan Anna Jøsendal hitta in med ett inspel. Kristianstads Josefin Harrysson hann dock emellan, men fick sedan se sin brytning ställa Moa Olsson i det egna målet och Hammarbys 2-0-ledning var ett faktum.

I den andra halvleken försökte Kristianstad sedan att mobilisera en slutforcering, men den blev resultatlös och i stället fick den skånska klubben konstatera att den andra raka förlusten var ett faktum.

För Kristianstads del innebär förlusten att man är tabellnia och bland annat passeras av IFK Norrköping som besegrade nykomlingen Trelleborgs FF med 1-0 på hemmaplan.

Desto muntrare miner är det i Hammarby som är tabelltvåa bakom Rosengård som har en bättre målskillnad. Ett orosmoln är dock att målvakten Anna Tamminen tvingades till ett byte efter att ha kolliderat med KDFF:s Tabby Tindell i slutet av den första halvleken.

Publicerad 2024-04-27 kl 18:45