Schelin sänkte gamla klubben på tilläggstid

Damallsvenskan

Lotta Schelin mötte under onsdagskvällen sin gamla klubb Kopparbergs/Göteborg.
Då blev hon matchhjälte för FC Rosengård.

Det höjdes en del ögonbryn när Lotta Schelin valde Rosengård och Malmö i stället för Göteborg när hon återvände till svensk fotboll efter åren i Lyon. Göteborgskan vill fortfarande spela i ett vinnande lag - och i sin första hemmamatch för sin nya klubb såg hon med sitt mål i 91:a minuten till att Rosengård fortfarande toppar serien. Hennes nickmål till 2-1 kom mot laget som hon gjorde 92 mål för innan hon blev utlandsproffs.

Rosengårds andra anfallsstjärna, Marta, gjorde lagets första mål på straff i slutet av första halvlek. Göteborgs kvittering kom i 80:e minuten genom Elin Landström.

Rosengård jagas av Linköping, som utklassade jumbon Umeå borta med 4-0 efter mål av Pernille Harder (två), Stina Blackstenius och Renée Slegers. Rosengård har en poäng mer, 41, men Linköping har en match mindre spelad.

Trean Eskilstuna fick nöja sig med en poäng efter 1-1 borta mot Kvarnsveden och fyran Piteå är bara en poäng bakom efter 2-1 hemma mot Vittsjö. Segermålet av Anna Hjalmkvist kom i den fjärde tilläggsminuten.

Djurgården tog sig förbi Göteborg upp till femte plats efter 3-0-seger borta mot nästjumbon Mallbacken.

Publicerad 2016-09-07 kl 22:19