TV: AIK ett spöke för Hammarby - tog säsongens andra poäng

Damallsvenskan

AIK har tagit två poäng i årets damallsvenska – båda mot Hammarby. Onsdagskvällens derbykryss innebär att Bajen riskerar att hamna under nedflyttningsstrecket.

Inte sedan september 2010 har Hammarby lyckats besegra AIK på damsidan, och när det behövdes som mest för de grönvita knöt sig spelet ännu en gång.

Katrin Schmidt såg visserligen till att ge "Söderbönorna" ledningen med 1-0 tidigt i första halvlek, men Julia Zigiottis kvittering några minuter före paus innebar oavgjort och delad pott.

För AIK, som har nio poäng upp till nästjumbon Mallbacken, var resultatet inte av någon särskilt stor sportslig betydelse, men Hammarbys läget är ett annat. Genom den uteblivna segern kan nämligen just Mallbacken, som har en hängmatch till godo, passera klubben i tabellen och förpassa stockholmarna till nedflyttningsplats.