TV: Eskilstuna tillbaka i serieledning efter 2-0-seger

Damallsvenskan

Med två omgångar kvar är Eskilstuna kvar i toppen av damallsvenskan. Gaelle Enganamouit och Olivia Schough ordnade 2-0-segern mot Mallbacken.

Kampen om SM-guldet ser ut att bli högdramatisk in i det sista. Efter hemmasegern mot Mallbacken behåller Eskilstuna kommandot i den allsvenska toppen, men succélaget jagas av både Rosengård och Linköping.

Trean Linköping möter dessutom först Eskilstuna och sedan Rosengård i de två slutomgångarna.

- Spännande, en jäkla fajt, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson till TV12.

- Det ska bli riktigt roligt att åka dit (till Linköping), det är en match som gäller mycket och det är sådana matcher man vill spela.

Mot Mallbacken såg skyttedrottningen Gaelle Enganamouit till att Eskilstuna tog ledningen på Tunavallen redan i åttonde minuten. Kamerunskan använde vänsterfoten för att snyggt placera in sitt 17:e mål för säsongen.

Eskilstuna hade bud på fler mål, men det dröjde innan matchen punkterades. I en snabb kontring väggspelade Enganamouit med Olivia Schough, som sköt 2-0 i 80:e minuten.