TV: Hammarlund bakom allt när Piteå gick med i guldstriden

Damallsvenskan

Piteå fortsätter att vinna i damallsvenskan i fotboll och har med två matcher kvar fortfarande en liten guldchans. På torsdagen blev det 3-2 borta mot Kif Örebro.

June Pedersen och Pauline Hammarlund, två gånger, gav Piteå ledningen med 3-0 i paus. Ogonna Chukwudi reducerade två gånger i andra halvlek men det andra målet kom först på tilläggstid.

- Vi slåss om medaljerna, det är skitkul, sade Hammarlund enligt Piteå-Tidningen.

Skyttedrottningen låg även bakom Pedersens ledningsmål på straff, eftersom det var hon som föll över Örebros målvakt Carola Söberg. Enligt tv-bilderna var straffen tveksam.

Däremot borde Örebro ha fått prova från elva meter någon minut tidigare, efter att bollen tagit på Faith Ikidis utsträckta hand - men Piteå hade flyt med domsluten.

Piteå är två poäng bakom serieledande Eskilstuna, med en match mer spelad.

- Det är bara att njuta och se till att vi gör vårt. Sedan får vi se hur långt det räcker, sade mittfältaren Josefine Johansson.

Publicerad 2015-10-01 kl 23:00