TV: Nytt poängtapp för Rosengård - kan tappa förstaplatsen

Damallsvenskan

Två oavgjorda matcher och ännu en tappad nyckelspelare. Rosengård har haft roligare veckor.
Den kommande kan inledas med att laget tappar serieledningen i allsvenskan.

I tisdags blev det klart att den 24-åriga schweiziska stjärnan Ramona Bachmann lämnar Rosengård för spel i tyska Wolfsburg. Sedan fick laget, som tidigare blivit av med Anja Mittag (Paris Saint-Germain) och Therese Sjögran (slutat), nöja sig med 0-0 i Skånederbyt borta mot Kristianstad.

På söndagen följde Rosengård upp det med 2-2 borta mot tabellfyran Piteå - tredje krysset de senaste fyra omgångarna.

Rosengård har dominerat svensk fotboll på damsidan de senaste åren och vunnit allsvenskan 2010, 2011, 2013 och i fjol. Men på måndagen kan Eskilstuna, genom seger mot jumbon AIK, ta över serieledningen med sex omgångar kvar.

Piteå, med bara en förlust på hemmaplan den här säsongen, tog ledningen i tolfte minuten efter mål av Pauline Hammarlund. Men ett mål vardera av Natasa Andonova (18:e minuten) och Marta (24:e, på straff) vände snabbt till Rosengård-ledning. Piteå replikerade dock blixtsnabbt när Emilia Appelqvist kvitterade i den 26:e minuten.

I andra halvlek jagade Rosengård ett segermål, men offensiven kom av sig när Andonova blev utvisad efter sitt andra gula kort med åtta minuter kvar.

Mallbacken hemmabesegrade Kristianstad med 1-0 och passerade Hammarby, som möter Kif Örebro borta på tisdagen, och gick på säker mark.

Publicerad 2015-08-30 kl 19:31