Olsen höll tionde nollan när FCK tangerade rekord

Superliga

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen höll sin tionde nolla på 19 matcher när FC Köpenhamn slog Viborg med 4-0.
Därmed slår FCK nytt rekord - med 21 raka matcher utan förlust.

Svensklaget FC Köpenhamn fortsätter att dominera i den danska ligan. Huvudstadslaget såg till att ta sin 14:e seger på 19 matcher när man besegrade Viborg på hemmaplan.

I mål visade svenske Robin Olsen varför han just nu är given etta i det svenska landslaget. Den förre Malmö-målvakten höll sin tionde nolla den här säsongen och är en av faktorerna till att FCK släppt in blott åtta mål. Näst bäst är Bröndby med sina 15 insläppta mål.

Jan Gregus inledde målskyttet för FCK efter 27 minuters spel när han drev från egen planhalva och kyligt rullade in 1-0.

2-0 satte Kasper Kusk med knappt tio minuter kvar av den första halvleken innan FCK kunde defiliera in i mål.

FCK har nu tolv poäng ner till tvåan Bröndby.