Backes målnolla spräckt - kryssade mot Belgien

EM 2021 (herr)

Måltorkan är över för Hasse Backes Finland, som under onsdagen spelade 1-1 borta mot Sveriges EM-motståndare Belgien.

Hasse Backe har haft en tuff start på sitt nya jobb som Finlands förbundskapten. Hans fyra första matcher slutade i förlust och målskillnaden 0-11 på de matcherna är inget att skryta om.

Men under onsdagen kom så första målet och "poängen". Borta mot Sveriges EM-motståndare Belgien spelade Finland 1-1.

Förre Djurgården-spelaren Kasper Hämäläinen gjorde 1-0 till Finland i den 53:e minuten och det tog alltså 412 spelminuter innan Backe fick jubla över sitt första Finland-mål. Belgiens mittback Thomas Vermaelen hängde inte alls med när bollen kom in i straffområdet och Hämäläinen kunde skarva in inlägget som gick längs marken.

Finland fick ägna stora delar av matchen åt att freda sitt eget mål och till slut kom så kvitteringen. Romelu Lukaku bröstade in en retur från nära håll i den 89:e minuten.

Belgien ställde upp med i princip ordinarie lag.