IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

I näst sista matchen före EM-premiären mot Portugal förlorade Island mot Norge med 2-3. Men i genrepet på måndagskvällen mot betydligt lättare motståndet Liechtenstein vann den EM-debuterande nationen med 4-0.

Anfallaren Kolbein Sigthorsson öppnade målskyttet, efter flipper i straffområdet studsade bollen till Sigthorsson som blev helt ren och kunde enkelt peta in bollen. Desto snyggare var målet som utökade Islands ledning.

En hörna rensades och hann studsa en gång innan Hammarbys högerback Birkir Saevarsson på volley utanför straffområdet dängde till bollen som i en snabb och läcker rörelse letade sig in nära stolpen. 2-0 Island efter Saevarssons sagolikt snygga mål.

Genrepet slutade med en 4-0-seger - sista målet gjorde 37-årige Eidur Gudjohnsen i den 82:a minuten.

Det var även Lagerbäcks sista hemmamatch som förbundskapten för Island, efter slutsignalen fick han stående ovationer och publiken applåderade i non-stop i fem minuter.

Den 14 juni kliver Island in innanför EM-planens linjer, på Stade Geoffroy Guichard i Saint Etienne ställs islänningarna mot Portugal.