Hamrén nöjd med två och en halv match - motiverar bytena: "Erkan bäst på träningar"

Sverige (herr)

NICE. Sverige åkte ur EM efter en poäng och ett mål på tre matcher.
Nu har Erik Hamrén gjort sin sista landskamp.
- Vi har presterat i två och en halv match, sa han efter 0-1 mot Belgien.

Det blev ingen rolig avslutning för Erik Hamrén. 0-1 mot Belgien betyder en poäng på tre matcher och bara ett mål som kom efter ett irländskt självmål. Men Hamrén är ändå ganska nöjd med lagets spel.

- En dålig första halvlek mot Irland. Sedan har vi presterat åtminstone defensivt vad vi kan göra. Det kunde dock varit lite bättre offensivt mot Italien, säger han.

- Jag pratade före matchen om stolthet och att representera sitt land och den gula tröjan. Stolthet för att göra allt för den här gruppen. Jag kan inte begära mer av spelarna. Vi visade en fantastisk stolthet i matchens alla minuter, också efter 0–1-målet.

Hamrén grämer sig över uttåget och tycker det är trist att man inte tog tillvara på sina chanser.

- Vi hade chansen strax innan de gjorde målet. Flyt ska man givetvis jobba ihop och jag tycker vi jobbat ihop i de här två sista matcherna till att få lite flyt. Det känns trist och tråkigt.

-  Man måste ha lite flyt. Vi måste prestera och det tycker jag att vi gjort i två och en halv match., säger han.

När Sverige var tvunget att ösa på framåt tog Hamrén ut Marcus Berg, Sebastian Larsson och Emil Forsberg och satte in John Guidetti, Jimmy Durmaz och Erkan Zengin. Det gav negativ effekt.

Durmaz blev bortdribblad vid baklängesmålet som sköts in i mål via Zengin.

- Emil var trött och Erkan har varit den bäste på träningarna när de som inte spelat matcherna har spelat. Han har dominerat och är en av dem som gjort flest mål för oss i kvalet.

- Marcus gjorde det bra också men vi chansade med Guidetti.

Publicerad 2016-06-23 kl 07:30