NU: Magiska Hazard-minuter säkrade belgisk utskåpning

EM 2021 (herr)

Två minuter.
Det var allt Eden Hazard behövde för att visa sin stjärnglans och säkra Belgiens avancemang till kvartsfinal i EM.

Redan tio minuter in i matchen kom öppningsmålet. Kevin De Bruynes frispark var fint skruvad och den nådde Toby Alderweireld som hade tagit sig från sin markering. Och mittbacken nickade in 1-0 till Belgien.

Resten av första blev mållös och under stora delar av andra närmade sig Ungern ett kvitteringsmål.

Men sedan visade Belgien att de har stjärnor som ungrarna inte har.

Med drygt tio minuter kvar lossnade det för Chelsea-stjärnan Eden Hazard. Först assisterade han till inhoppande 22-åringen Michy Batshuayi som med sin första bollkontakt enkelt bredsidade in 2-0. Och bara två minuter senare sprang Hazard förbi hela ungerska försvaret och med ett hårt placeringsskott ordnade han 3-0 till Belgien.

Och slutresultatet 4-0 fastställde Yannick Carrasco på övertid. Kross av Belgien och Ungern är utslaget. För Sveriges övermän väntar nu Wales i kvartsfinal.

Se Belgiens två snabba mål på två minuter i spelaren ovan.

Ungern: Király - Kádár, Guzmics, Juhász, Lang - Nagy, Gera - Lovrencsics, Kleinheisler, Dzsudzsák - Szalai

Belgien: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Nainggolan, De Bruyne - Mertens, Lukaku, Hazard