TV: Albansk seger efter historiskt mål av Sadiku

EM 2021 (herr)

Ett historiskt mål av Armando Sadiku gav Albanien en 1-0-seger mot Rumänien.
Nu kan landslaget avancera vidare till åttondelsfinal som en av de fyra bästa grupptreorna.

Matchens första riktiga målchans mellan Rumänen och Albanien kom redan efter ett par minuter när Bogdan Stancu drog till på volley. Träffen var bra och hård, men gick rakt på Berisha i Albaniens mål.

Nästa chans var Albaniens. Efter en snabb omställning skulle Ermir Lenjani bara stöta in bollen i öppet mål. Men yttern fick ingen bra träff på inspelet och sköt över. Den assiterande domaren hade dock vinkat för offside.

Precis innan paus gav anfallaren Armando Sadiku Albanien ledningen genom en vacker nick. Ledian Memushaj med ett fint inlägg.

Målet var Albaniens första i ett stort mästerskap.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Med en dryg kvart kvar att spela var Rumänien ytterst nära att kvittera. Inbytte Florin Andone hittade ett skottläge och bombade bollen stenhårt i ribban.

Albanien höll undan, vann med 1-0 och slutade trea i gruppen. Nu kan de ta sig vidare som en av de fyra bästa grupptreorna. För Rumäniens del är EM över.

Se höjdpunkterna från Albaniens historiska seger i spelaren ovan.