TV: Efter missarna - Pellé avslutade med supervolley

EM 2021 (herr)

Belgien jagade sin första seger i en tävlingsmatch mot Italien på 34 år. Senast de möttes i EM, 2000, vann Italien med 2-0. Det gjorde Italien även denna gång efter två riktiga konststycken.

Knappt tio minuter in i matchen testade Radja Nainggolan Gianluigi Buffon från långt avstånd. Det tunga skottet avvärjades av den italienska keepern.

Tio minuter senare var det återigen Nainggolan som testade från långt håll. Försöket hamnade dock inte på mål.

Italienska anfallaren Graziano Pellé ville inte vara sämre och försökte i den 28:e minuten skruva in ett långskott förbi Thibaut Courtois. Försöket blev dock aldrig speciellt farligt.

Det blev istället Emanuele Giaccherini som öppnade målskyttet för Italien i minut 32 efter att väldigt tekniskt tagit emot en riktig smörpass av Bonucci i straffområdet. Efter den briljanta förstamottagningen var det bara för italienaren att placera bollen i mål. 1-0 för Italien.

Pellé fick ett riktigt läge bara några minuter senare när han serverades öppet mål. Italienaren nickade dock svagt utanför.

I en vass belgisk kontring i den 52:e minuten fick plötsligt Romelu Lukaku ett jätteläge att kvittera. Belgaren smekte dock bollen tätt utanför krysset.

Minuten efter fick Pellé ännu ett fint nickläge att göra mål på - även denna gång inget mål.

Det dröjde till den 84:e minuten innan nästa heta målchans uppstod. Ciro Immobile kom i ett kontringsläge med anfallskollegan Pellé bredvid sig. Han valde dock att skjuta själv. Courtois i Belgienmålet kunde stöta bort skottet.

Till sist skulle det lossna för Pellé som rundade av matchen med ett riktigt konststycke. En italiensk kontringsupprullning slutade med att Candreva slog ett inlägg mot bortre stolpen. Där dök Pelle upp som med en kanonvolley nästan sköt sönder nätet i Belgien-målet när resultatet fastställdes.

Två vackra mål gav Italien en 2-0-vinst - precis som i landslagens senaste möte.

Belgiens startelva: Courtois, Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, Fellaini, De Bruyne, Hazard, R. Lukaku

Italiens startelva: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian; Pellè, Eder.