TV: Ersättaren och veteranen bakom Tysklands seger

EM 2021 (herr)

Tyskland hade aldrig förlorat mot Ukraina i en tävlingsmatch inför söndagens kvällsmatch. Så fortsatte det efter att Hummels-ersättaren Mustafi och veteranen Schweinsteiger gjorde Tysklands två mål i 2-0-segern.

Julian Draxler får chansen från start för Tyskland. Noteras bör att Mats Hummels är på bänken - Shkordan Mustafi ersätter.

Ukraina skapade den första farligheten. Yevhen Konoplyanka testade Manuel Neuer med ett skott från en position nära straffområdeslinjen, men Tysklands målvakt tippade ut bollen till hörna.

Shkodran Mustafi gav sedan Tyskland ledningen i matchen. På en frispark från Toni Kroos nådde mittbacken högst och skallade in 1-0 i det bortre krysset.

Några minuter innan pausvilan var Ukraina millimeter ifrån att göra 1-1, men Konoplyankas avslut från nära håll räddades av Jerome Boateng som på ett akrobatiskt sätt rensade undan bollen med en karatespark innan han ramlade in i eget mål.

Efter pausvilan testade Rakitskij Manuel Neuer med ett hårt frisparksskott som tysken kunde tippa utanför stolpen. Tätt därefter var det Sami Khediras tur att kruta på, men mittfältaren långskott räddades av en utsträckande Pjatov.

Målgöraren Mustafi var oerhört nära ett förädande självmål i den 88:e matchminuten. Neuer sprang ut för att rensa en djupledsledsboll - då nickade plötsligt mittbacken över den tyska keepern. Boateng hann springa tillbaka och rensade undan bollen farligt nära mållinjen.

Minuten innan fulltid rundade inhopparen Bastian Schweinsteiger av matchen med att stöta in ett Özil-inspel i mål på halvvolley.

- Sånt här kan man bara drömma om, säger Schweinsteiger efter matchen.

Tyskland vann med 2-0.

Tysklands startelva: Neuer - Höwedes, Mustafi, Boateng, Hector - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Draxler - Götze

Ukrainas startelva: Pyatov - Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk - Sydorchuk, Stepanenko - Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka, Zozulya