TV: Hamsiks drömmål sänkte Ryssland

EM 2021 (herr)

Marek Hamsik sänkte Ryssland med ett drömmål.
Trots en massiv rysk forcering kunde Slovakien hålla undan och vinna.

Slovakien hade inte gjort mål på Ryssland på 243 minuter. I den andra omgången i EM-gruppspelet spräcktes den sviten. Slovakien kunde vinna med 2-0 tack vare Vladimir Weiss och Marek Hamsik.

Först ut att försöka spräcka nollan var Slovakiens stjärna Marek Hamsik som snappade upp en förlupen boll på mitten och gick till attack. Skottet från Hamsik gick tätt över ribban.

Slovakien hittade dock rätt i den 31:a minuten. Hamsik svarade för en fantastisk långboll till Vladimir Weiss som hittade en fin yta, vek åt sidan och gjorde bort två spelare innan han pricksköt in 1-0.

I första halvleks sista minut slog Marek Hamsik till med ett magiskt skott som i en snäv vinkel hittade nätet med hjälp av stolpen. Passningen? Den kom från Weiss - som broderligt bjöd igen.

- Wow, det bara sa pang! Det är ett av EM:s vackraste mål! utbrast TV4-kommentatorn Jesper Hussfelt.

Hamsik fick också beröm i TV4-studion

- Han (Hamsik) är otroligt kraftfull när han går in där. Otrolig precision också, säger experten Hanna Marklund.

Ryssland gick i den andra halvleken framåt för att få till ett reduceringsmål - det kom så också. Denis Glushakov dök upp i straffområdet och knoppade in 1-2-målet i den 80:e minuten och tände hoppet för Ryssland.

Ryssarna tryckte på för ett kvitteringsmål utan att skapa något farligt och har nu en poäng på de inledande två omgångarna.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet ovan!