TV: Historiskt rekord när Ungern skrällde mot Österrike

EM 2021 (herr)

Målvakten Gábor Kiraly - välkänd för sina gråa långbyxor - höll nollan och blev rekordgammal i Ungerns skrällvinst mot Österrike. Stieber rundade av Ungervinsten genom hans läckra 2-0-lobbmål.

Kiraly i Ungernmålet blev i och med tisdagens match mot Österrike äldst i EM-historien när han 40 år och 75 dagar gammal ställde sig i buren.

Första minuten hann inte genomföras innan Österrikes stjärna David Alaba gjorde avtryck. Mittfältarens långskott placerades i stolpen.

Han må vara äldst - men än håller han. Kiraly i Ungernmålet stod för en kanonräddning i den 34:e minuten. Österrikes stora anfallare Marc Janko nickade ned en boll till Zlatko Junuzovic som direkt dunkade till bollen. Men han kunde inte besegra Kiraly.

Österrike fick inte igång något snabbt spel utan var rätt stillastående under första halvlek. Chanserna blev således få.

Efter en timmes spel satte Ungern plötsligt 1-0. Ett kombinationsspel mellan Laszlo Kleinheisler och Adam Szalai ledde fram till att den sistnämnde kunde fri mot målvakten peta in ledningsmålet. Ungern-spelare firade sedan vilt med tillresta supportrar vid läktaren.

Kort därefter blev Österrikes Aleksandar Dragovic utvisad. Med sulan först tacklade han en motståndare och fick sitt andra gula kort för kvällen.

Stieber kunde utöka i den 88:e minuten för Ungern. Anfallaren rann igenom och lobbade kyligt för Almer i Österrikemålet.

Ungern vann med 2-0 mot en av sina största rivaler.

Österrike-stjärnan David Alaba tyckte inte Ungern var värda segern.

- Det kanske låter konstigt men jag tycker att Österrike var det bättre laget, sade han.

Österrrikes startelva: Almer - Klein, Dragović, Hinteregger, Fuchs - Baumgartlinger, Alaba - Harnik, Junuzović, Arnautović - Janko

Ungerns startelva: Kiraly - Fiola, Guzmics, Lang, Kadar - Nemeth, Nagy, Gera, Kleinheisler, Dzsudzsak - Szalai

Se Ungerns fina 2-0-mål i spelaren ovan.