TV: Inhopparna frälste England - se höjdpunkterna från matchen

EM 2021 (herr)

Inhoppande Daniel Sturridge räddade tre poäng åt England mot Wales.
På tilläggstid satte han målet som gav engelsmännen 2-1.

För första gången någonsin möts Wales och England i mästerskapssammanhang. Efter att ha tappat en 1-0-ledning till 1-1 mot Ryssland hade engelsmännen ett starkt behov av poäng, till skillnad mot Wales som inledde EM med seger mot Slovakien.

Inhopparna såg till att fixa en engelsk segerfest. Till skillnad mot Rysslandsmatchen hamnade engelsmännen i underläge efter en frisparkskanon från Gareth Bale. Men 0-1 blev till 2-1 efter ett sent segermål från Daniel Sturridge.

Redan efter sju minuter fick Raheem Sterling en jättemöjlighet. Manchester City-yttern stormade in i straffområdet och stötte bollen över mål från nära håll.

Därefter dröjde det innan nästa (halv)chans. Och då var det Englands mittback Gary Cahill som nådde högst på en frispark slagen av Wayne Rooney.

Även om spelet var intensivt fanns det mer att önska från de båda lagen. Den första halvleken präglades av många tekniska misstag - och en misstänkt hands från Wales Ben Davies. Domaren valde dock att fria.

Engelsmännen styrde stora delar av spelet och i den 36:e minuten höll det på att ge utdelning när Chris Smalling nickade strax utanför efter en hörna.

Men i den 42:a minuten spräcktes nollan. Gareth Bale dundrade in en frispark från långt håll - sitt andra för turneringen. En riktig kalldusch för England som spelmässigt var närmast ett mål.

- Ställ ingen mur. Låt honom skjuta i fritt läge så är det enklare att försvara, tyckte TV4-experten Anders Andersson i Superlive.

Den engelska förbundskaptenen Roy Hodgson valde att i halvtid byta ut Harry Kane och Raheem Sterling tillförmån för Daniel Sturridge och Jamie Vardy för att få fart på anfallsspelet.

Den sistnämnda visade sig vara lyckosam. I den 56:e minuten satte han kvitteringen och tog England in i matchen.

Englands tredje byte kom i den 73:e minuten fick Adam Lallana kliva av och Manchester Uniteds supertalang Marcus Rashford fick gå in.

Det massiva engelska spelövertaget gav till slut utdelning. Daniel Sturridge lyckades peta in 2-1 på tilläggstid och räddade England från ett fiasko.

- England har varit det bättre laget och är bättre, säger Andersson.