TV: Irland tog sista åttondelsfinalplatsen efter seger mot Italien

EM 2021 (herr)

Irländarna var piskade att vinna - vilket laget även gjorde när Italien vilade stora delar av det lag som inledde med två vinster. Robbie Brady avgjorde för Irland med matchens enda mål och tog den sista åttondelsfinalsplaten.

Italien var klart för avancemang på förhand samtidigt som Irland var tvunget att vinna för att det överhuvudtaget skulle bli aktuellt med avancemang.

Den första halvleken dominerades av Irland som hade flest och bäst chanser medan Italien såg lojt ut. Strax innan halvtid ville Irland ha straff när Barzagli gick hårt i rygg på James McClean, men domaren friade.
- Fegt av domaren, sade TV4:s expert Anders Andersson.

Irland fortsatte att jaga mål och många trodde säkert att det var kört när Wes Hoolahan missade en jättechans i 84:e minuten. Men bara någon minut därefter anföll Irland igen, blixtsnabbt, och på inlägget från höger stack Robbie Brady oförskräckt fram huvudet framför Sirigus händer och kunde nicka in 1-0.

- Jag har aldrig varit stoltare över en grupp spelare, säger Irlands förbundskapten Martin O'Neill efter matchen.

Italien: Sirigu, Barzagli, Bonucci, Ogbonna, Bernardeschi, Sturaro, Thiago Motta, Florenzi, De Sciglio, Zaza, Immobile.
Avbytare: Buffon, Chiellini, Darmian, Candreva, Pelle, De Rossi, Eder, Parolo, Insigne, El Shaarawy, Giaccherini, Marchetti.

Irland: Randolph, Coleman, Duffy, Keogh, Ward, Hendrick, McClean, McCarthy, Brady, Long, Murphy.
Avbytare: Westwood, Clark, O’Shea, Whelan, McGeady, Keane, Walters, Christie, Meyler, Hoolahan, Quinn, Given.