TV: Kolla in Tysklands väg till sjätte raka semifinalen

EM 2021 (herr)

Tyskland är allt som oftast oerhört starka i mästerskap, 2016 är inget undantag. Se lagets väg fram till semifinalen mot Frankrike här.

Sedan 2006 har Tyskland ett imponerande mästerskapsfacit. Sex semifinaler (samtliga), två finaler och ett guld.

I EM 2016 gick tyskarna genom gruppspelet utan att släppa in ett enda mål och vann gruppen, på målskillnad före Polen.

Slovakien avfärdades programenligt med en klar 3-0-seger. I kvartsfinalens tungviktsmöte med Italien blev det desto tajtare. Men efter ett straffavgörande var det ändå Tyskland som vann och nådde sin sjätte raka semifinal i ett stort mästerskap.

Se vägen fram till semifinalen mot Frankrike i spelaren ovan.

Fakta

Tysklands väg till semifinalen

Grupp C: Tyskland, Polen, Nordirland, Ukraina.

Tyskland-Ukraina 2-0 (1-0)
1-0 (19) Shkodran Mustafi, 2-0 (92) Bastian Schweinsteiger.

Tyskland-Polen 0-0 (0-0)

Nordirland-Tyskland 0-1 (0-1)
0-1 (30) Mario Gomez.

Gick vidare som gruppetta och fick därför möta Slovakien, som slutade trea i grupp B, i åttondelsfinal.

Åttondelsfinal

Tyskland-Slovakien 3-0 (2-0)
1-0 (8) Jerome Boateng, 2-0 (43) Mario Gomez, 3-0 (63) Julian Draxler.

Kvartsfinal

Tyskland-Italien 1-1 (0-0), 6-5 efter straffar
1-0 (65) Mesut Özil, 1-1 (78) Leonardo Bonucci.

Tysklands mästerskapsfacit sedan 2006

Hemma-VM 2006: Brons
Vann sin grupp enkelt efter tre raka vinster. Slog sedan Sverige med 2-0 i åttondelsfinalen efter två mål av Lukas Podolski. Slog därefter Argentina på straffar efter att Miroslav Klose kvitterat Argentinas ledningen i slutet av andra halvlek. Åkte ut i semifinalen mot Italien. Matchen var mållös fram till den 119:e minuten då Fabio Grosso frälste italienarna. Avslutade med att slå Portugal i matchen om tredjepris.

EM i Schweiz/Österrike 2008: förlust i finalen
Kom tvåa i gruppen efter förlust mot Kroatien. Slog sedan ut Portugal och Turkiet i kvarts- och semifinal efter två svängiga matcher som båda slutade 3-2 till tyskarna. Förlorade därefter mot Spanien i final.

VM i Sydarika 2010: Tredjeplats
Vann sin grupp trots en förlust mot Serbien. Slog sedan England med 4-1 i åttondelen och Argentina med 4-0 i kvartsfinalen. Två mycket imponerande prestationer. I semifinalen blev dock Spanien för svåra efter att Carles Puyol blivit matchens enda målskytt. Vann därefter matchen om tredjepris mot Uruguay.

EM i Ukraina/Polen 2012: Ut i semifinal
Vann gruppen efter tre raka vinster. Slog därefter ut Grekland i åttondelsfinalen. I semifinalen blev det dock förlust mot Italien efter två mål i första halvleken av Mario Balotelli.

VM i Brasilien 2014: Guld
Vann först gruppen före bland andra Portugal som man slog med 4-0 i öppningsmatchen. Fick sedan problem mot Algeriet i åttondelsfinalen, men lyckades ändå vinna i förlängningen. I kvartsfinalen avfärdades Frankrike efter att Mats Hummels nickat in matchens enda mål. Semifinalen mot hemmanationen Brasilien slutade med förkrossande 7-1 till tyskarna. Matchen räknas som en av mest imponerande insatserna någonsin i landslagssammanhang. Finalen mot Argentina var mållös efter 90 minuter men i förlängingen avgjorde Mario Götze och tyskarna fick fira sitt första mästerskapsguld sedan 1996.

Publicerad 2016-07-07 kl 16:50