TV: Mehmedis halvvolley fixade schweizisk poäng

EM 2021 (herr)

Med en vacker halvvolley fixade Admir Mehmedi en poäng till Schweiz.
Mötet med Rumänien slutade 1-1.

Schweiz har aldrig tidigare vunnit två matcher i ett EM-gruppspel. Inför onsdagens mötemed Rumänien hade landslaget chansen.

Och det började bra för de rödklädda. Anfallsesset Seferovic var nära att spräcka nollan redan i matchminut sju när han tog emot och avslutade precis utanför Tatarusanu vänstra stolpe.

Mindre än tio minuter senare höll sig Seferovic framme igen. 24-åringen gled igenom och avslutade på nytt. Den här gången kom Tatarusanu ut och räddade.

Det var dock Rumänien som tog ledningen i matchminut 18 sedan Bogdan Stancu, för andra matchen i rad, varit säkerheten själv från straffpunkten. 1-0.

Rumänien var därefter nära att utöka ledningen när Sapunaru vände runt i straffområdet och dunkade bollen i stolpen efter en dryg halvtimme.

Ledningen stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kvitterade Schweiz genom Admir Mehmedi efter en dryg timme.

Mittfältaren fick ett läge på halvvolley efter en hörna och dunkade vackert bollen i nät.

Målet blev matchens sista och Schweiz fick nöja sig med en poäng.

Rumäniens startelva: Tatarusanu - Rat, Chirices, Grigore, Sapunaru - Chipciu, Pintilii, Prepelita, Torje - Stancu - Keseru.

Schweiz startelva: Sommer - Lichsteiner, Djourou, Schär, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Mehmedi, Dzemaili, Shaqiri - Seferovic.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.