TV: Pique frälste Spanien sent mot Tjeckien

EM 2021 (herr)

EM gick mot sin första mållösa match. Då frälste Pique Spanien med ett sent nickmål.

Tretton mål hade ramlat in under de åtta matcher som hade spelats i EM. Matchen mellan Spanien och Tjeckien såg ut att bli den första matchen utan mål. Men då tickade klockan upp på 86 minuter – då flög den spanske mittbacken Pique fram, på ett klassinlägg från Andres Iniesta, och knoppade in 1-0 målet till Spanien. Som blev matchens enda.

- Det känns skönt att starta med tre poäng, säger inläggskreatören Iniesta till Uefas hemsida.

Alvaro Morata var annars klart hetast under inledningen utav matchen mot Tjeckien. Först gav han linjedomaren en ordentlig överkörning, sedan var han inblandad i matchens första heta chans.

Morata slet sig loss i Tjeckiens straffområde och lyckades få en fot på ett spanskt inspel, men Petr Cech var vaken och fångade till synes säkert upp bollen.

Moratas båda tilltag var det enda som var värt att skriva hem om under den första halvleken – utan snarare Petr Cechs storspel.

Hans briljans fortsatte under den andra halvleken. Han räddades också av hans stolpe efter att en olycklig Roman Hubnik var nära att styra in ett självmål.

Men Cech och hans stolpe kunde alltså inte freda Piques nick och Spanien fick således en ypperlig start på mästerskapet.

- Från ett defensivt perspektiv skulle det ha varit bättre om vi hade attackerat mer, säger Tjeckientränaren Pavel Vrba efter matchen.

Tjeckiens elva: Cech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky - Plasil, Rosicky, Dadida - Krejci, Necid, Selassie.

Spaniens elva: De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Iniesta, Fàbregas - Nolito, Silva, Morata.