TV: Spanien överlägset - Morata tvåmålsskytt

EM 2021 (herr)

Spanien övertygade och besegrade Turkiet med 3-0.
Alvaro Morata blev tvåmålsskytt.
- Nu ska vi vinna allt, säger anfallaren.

Efter 1-0-segern mot Tjeckien jagade Spanien andra raka trepoängaren mot Turkiet.

Och efter en halvtimmes spel lossnade det. Först nickade Alvaro Morata in öppningsmålet på Nolitos fina inlägg. 1-0 där som tre minuter senare blev 2-0. Framspelaren Nolito satte själv bollen i mål den här gången.

2-0 blev 3-0 tidigt i andra halvlek. Morata kunde enkelt peta in sitt andra mål för kvällen efter fint förspel av Andres Iniesta och en osjälvisk passning i sidled av Jordi Alba.

Mötet slutade 3-0 och den regerande europamästaren är därmed klart för åttondelsfinal.

- Jag är väldigt glad för resultatet och för målen. Men framförallt är jag glad över att vara med här. Stämningen är fantastisk. Vi skojar och skrattar vilket nog syns på planen, säger Morata.

- Nu ska vi vinna den sista gruppmatchen och vinna allt.

Värt att notera är att Spanien bara har släppt in ett mål på deras senaste 18 timmar och 18 minuter av EM-fotboll.

För Turkiet, som inte vunnit mot Spanien sedan 1954, var det EM:s andra förlust efter 0-1 mot Kroatien. Landslaget är därmed mållöst och utan poäng efter två omgångar. I den sista gruppspelsomgången möts Spanien och Kroatien, som har fyra poäng, medan Turkiet ställs mot enpoängaren Tjeckien.