TV: Tyskland till kvartsfinal - krossade Slovakien

EM 2021 (herr)

Tyskland körde över Slovakien.
Boateng, Gomez och Draxler såg till att mötet slutade 3-0.

Tyskland vann sin grupp på bättre målskillnad än Polen, i åttondelsfinalen väntade EM-debutanten Slovakien - trea i sin grupp. När landslagen träningsmatchspelade så sent som den 29 maj vann Slovakien med 3-1.

Redan i den åttonde minuten tog Tyskland ledningen efter att mittbacken Boateng fått perfekt volleyträff från straffområdeslinjen. Avslutet hittade nätet via en slovakisk försvarare. 1-0, en drömstart för Tyskland.

Drygt fem minuter senare kunde 2-0 ha kommit, men Mesut Özil missade chansen från straffpunkten sedan Mario Gomez gått omkull.

2-0 skulle dock komma. Strax innan paus dribblade Julian Draxler sig fram på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt. På plats fanns Mario Gomez och stötte in bollen i mål.

I den 63 minuter utökade Tyskland ledningen ännu en gång. Efter en högerhörna fick Julian Draxler ett läge från nära håll. Och mittfältaren missade inte. På volley placerade han in slutresultatet 3-0.

- Vi har varit extremt flexibla de senaste matcherna. Det måste vi bibehålla. Vi måste också göra fler mål. Men på det stora hela kan vi inte vara mer än nöjda, säger Mario Gomez.