TV: Nederländerna besegrade Schweiz - ställs nu mot Frankrike

Nederländerna besegrade Schweiz med 4-1.
De regerande europamästarna är vidare som grupptvåa och ställs nu mot Frankrike.

3:24

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Nederländerna-Schweiz i spelaren ovan.

Det var Schweiz som skapade matchens första chans och Daphne Van Domselaar tvingades till en kvalificerad räddning efter att Sandy Maendly fått på en bra träff med sin vänsterfot en bit utanför straffområdet.

Efter 20 minuters spel löpte Nederlänske Lineth Beerensteyn sig loss och efter en kollision med Schweiz målvakt Gaelle Thalmann och Nederländerna fick först straff men efter att VAR påkallat huvuddomare, Demetrescus uppmärksamhet togs straffen bort då Thalmann bedömdes ha tagit bollen först.

Efter en mållös första halvlek tog Nederländerna ledningen i upptakten av den andra halvlek. Ana-Maria Crnogorcevic stötte olyckligt in bollen i eget mål och Nederländernas ledning var ett faktum.

Glädjen för Nederländerna blev dock kortvarig då Schweiz endast fyra minuter senare kvitterade genom Geraldine Reuteler.

Schweiz jagade sedan ett segermål som skulle tagit de vidare i EM-turneringen.

I stället klev Nederländerna upp och satte dit både 2-1 och 3-1 och till sist 4-1. Nederländerna gick därmed vidare som grupptvåa bakom Sverige.

Nederländerna ställs nu mot Frankrike i kvartsfinal.

Schweiz: Thalmann - Maritz, Calligaris, Buhler, Aigbogun - Wälti, Maendly - Crngorcevic, Sow, Reuteler – Bachmann.

Nederländerna: Van Domselaar - Wilms, Van der Gragt, Nouwen, Janssen - Groenen, Roord, Spitse - Van de Donk, Beerensteyn, Martens.