Arsenal skuggar fjärdeplatsen efter säker vinst

Bottenlaget Reading kunde inte sätta stopp för ett formstarkt Arsenal som vann med 4-1 och tog in tre poäng på Chelsea i jakten på en plats i Champions League.

Reading kom till Emirates med nya managern Nigel Adkins, men managerbytet gav ingen effekt som var märkbar.

Det var Arsenal som tog ledningen i matchen och man gjorde det genom Gervinho. Ivorianen tryckte in Santi Cazorlas passning från nära håll och gav Arsenal hopp om CL.

När Arsenal utökade sin ledning var det samma personer som låg bakom målet. Den här gången var det Gervinho som serverade Cazorla och han kunde skruva in 2-0 bakom Taylor i Readings mål.

Arsenal ökade på till 3-0 i 67:e minuten efter att ha kontrat snabbt efter en Readinghörna där Olivier Giroud är den som sätter bollen i mål. Strax därefter gjorde Reading 3-1 genom Hal Robson-Kanu, men det såg tungt ut för gästerna.

I 77:e minuten ordnade sedan Alex Oxlade-Chamberlain en straff och Arteta skickade Taylor åt fel håll och återställde Arsenals tremålsledning.

Reading var ett slaget lag och Arsenal som nu har vunnit fem av sina sex senaste matcher har nu bara två poäng upp till Chelsea som ligger på den fjärdeplats som betyder kval till Champions League nästa säsong.

För Reading ser det desto mörkare ut. Laget ligger sist i tabellen och har sju poäng upp till strecket med sju matcher kvar att spela.

Publicerad 2013-03-30 kl 17:30