Arsenals fantastiska vändning - vann första titeln sedan 2005

En mäktig vändning av Arsenal.

Ett tvåmålsunderläge som förvandlades till seger.

FA-cupvinsten på lördagen var klubbens första titel sedan 2005.

Arsene Wenger bänkade förstemålvakten Wojciech Szczesny i FA-cupfinalen mot Hull. Istället fick Lukasz Fabianski, som troligen lämnar klubben, chansen att ta hem klubbens första titel sedan 2005.

Men keepern tvingades vittja nätet direkt. Tom Huddlestone styrde in ett missriktat skott efter tre minuter och 1-0 till Hull var ett faktum.

Som om inte det vore nog: Bara några minuter senare small det igen. Den gången var det Curtis Davies som slog in en retur efter en nick i stolpen.

Sakta men repade Arsenal sedan mod och flyttade fram sina positioner. Efter 17 spelade minuter kom ett frisparksläge från 25 meter, och Santi Cazorla stegade fram till bollen. Pang! Med ett perfekt högerskott curlade han in reduceringen till 2-1.

Med 50 spelade minuter kunde Arsenal ha fått straff. Huddlestone omfamnade tydligt Olivier Giroud, men domaren gjorde bedömningen att fransmannen lade sig för enkelt efter kontakten. Ingen avblåsning.

Då, när det såg som mörkast ut, kom kvitteringen. Laurent Koscielny vräkte sig fram och tryckte in 2-2, och vilt jubel utbröt på Wembley.

Med tio minuter kvar fick Kieran Gibbs ett drömläge att sätta segermålet. Bara några meter från mållinjen tilläts han sikta in sig och avsluta medan försvaret var oorganiserat. Men Gibbs greps av stundens allvar och sköt över ribban.

När förlängningen tagit vid var det Arsenal som kopplade greppet och skapade flera chanser. Efter fem minuter prickade Olivier Giroud ribban med en nick, men hade inte marginalerna på sin sida.

En bit in i den andra förlängningskvarten kom till sist 3-2 för Arsenal, och vändningen fullbordades på klassiskt Arsene Wenger-manér. Efter en serie snabba passningar hamnade bollen hos Olivier Giroud - som valde att klacka. På så sätt satte han upp Aaron Ramsey för ett fint läge, och walesaren prickade snyggt in 3-2.

Och då orkade inte Hull resa sig, även om de hade en boll som passerade längs med mållinjen kort före slutet. Arsenal fick jubla till sist, efter hela nio års titeltorka. Förra gången Londonklubben blev mästare var också i FA-cupen, våren 2005.

Lagens startelvor:

Arsenal: Fabianski; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Podolski; Giroud.

Avbytare: Szczesny, Vermaelen, Rosicky, Wilshere, Monreal, Flamini, Sanogo.

Hull: McGregor; Davies, Bruce, Chester, Rosenior; Elmohamady Livermore, Huddlestone, Meyler Quinn; Fryatt.

Avbytare: Harper, McShane, Figueroa, Koren, Boyd, Sagbo, Aluko.

Publicerad 2014-05-17 kl 20:33