Arsenals makalösa vändning

Arsenal var nära att gå på en riktig mina hemma mot formsvaga Norwich i kampen om platserna till Champions League. Med fem minuter kvar låg man fortfarande under. Men Gunners stod för en otrolig avslutning och vände på matchen – med viss hjälp av domaren.

Arsenal stod för en imponerande vändning i slutminuterna hemma mot Norwich.

När Michael Turner nickade in 0-1 för Norwich en bit in i andra halvlek var det inte mycket som talade för en Gunners-seger. Men londonlaget reste sig på nio och stod för en makalös vändning under matchens slutsekunder.

Under den första halvleken bjöds det inte på några mål, men väl ett par heta chanser då bland annat Olivier Giroud skarvade ett inlägg i ribban efter inlägg av Bacary Sagna. Utan det var i matchens slutskede som det riktigt hettade till. I den 85:e minuten kom matchens stora snackis; Olivier Giroud blev dragen i tröjan vid en inläggssituation och den assisterade domaren - placerad långt ifrån händelsernas centrum - vinkade för straff. Ett högst kontroversiellt beslut.

Och när kvitteringen sattes på den efterföljande straffen av Mikel Arteta kom tvåan av bara farten när Olivier Giroud vräkte sig fram och petade in 1-2  efter Oxlade-Chamberlains inspel med bara minuter kvar.

På stopptid var den assisterande domaren återigen i fokus när han missade en tydlig offside på Theo Walcott som sedan kunde spela fram Lukas Podolski som satte trean snyggt och avgjorde matchen.

En imponerande vändning av Arsenal – men det satt väldigt hårt inne.

Minut för minut-rapportering här

Arsenal: Fabianski, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Arteta, Wilshere, Ramsey, Cazorla, Gervinho, Giroud:

Norwich: Bunn, Martin, Bassong, Turner, Whittaker, Johnson, Howson, Tettey, Snodgrass, Kamara, Holt.

Publicerad 2013-04-13 kl 18:15