Arsenals tredjeplats i fara - Norwich gav aldrig upp

Arsenal vände 1-2 till 3-2 men sista ordet fick Norwich som kvitterade sent till 3-3 och nu hänger deras tredjeplats väldigt löst.

Arsene Wenger var rasande under matchen.

Arsenals fasta grepp på tredjeplatsen i Premier League släpptes rejält efter bara 3-3 hemma mot Norwich.

Arsene Wenger firade match 900 som Arsenals tränare men fransmannen var inte på firarhumör efter slutsignalen efter att dels ha fått en straff tvivelaktigt bortvinkad i slutminuterna.

Steve Morison blev poängräddaren i Norwich och skickade in 3-3 målet i 85:e minuten. Dessförinnan var Robin van Persie på god väg att bli stor matchhjälte när holländaren på egen hand vände 1-2-underläge med dubbla mål.

Med de två målen så tangerade van Persie Thierry Henrys målrekord på 30 mål på en säsong.

Yossi Benayoun inledde annars målskyttet redan efter två minuter när yttern på sin 32-årsdag skickade in 1-0. Men den drömöppningen raderade Norwich bort genom sin vändning i mitten av första halvleken.

Arsenals poängtapp innebär att både Tottenham och Newcastle kan passera i och med vinster. Men trippelkamp lär ändå leva ända in i sista omgången.

För Norwich innebar poängen att laget klättrar till en trettondeplats.

Publicerad 2012-05-05 kl 16:31