Chelsea bäst i stan - vände och vann i Londonderbyt

Chelsea är bäst i London.
Mot Tottenham vände man underläge till seger efter att Victor Moses satt segermålet.

Chelsea leder Premier League efter att man på lördagen besegrat rivalen Tottenham på hemmaplan. Men det var Tottenham som började bäst. Inte ens kvarten spelad blev det nämligen knäpptyst bland hemmafansen på Stamford Bridge. Gästande Spurs fick en pangstart och tog ledningen genom dansken Christian Eriksen i matchminut elva. Eriksen avancerade fram mot straffområdet och avlossade ett vänsterskott som skruvade sig bort från Thibaut Courtois i hemmalagets mål.

Minuten innan halvtidsvilan svarade dock hemmalaget genom Pedro. 1-1-målet kom efter att den förre Barcelona-spelaren placerat in bollen vid Hugo Lloris vänstra stolpe.

Tidigt i den andra halvleken fullbordade Chelsea vändningen. 2-1 kom genom anfallaren Victor Moses som tryckte in 2-1 från nära håll, hans tredje mål för säsongen. Målet blev matchens sista och Mauricio Pochettino inkasserade därmed sin första förlust i ligaspelet för säsongen.

Chelsea leder nu Premier League, en poäng före Liverpool och Manchester City.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard.

Tottenham: Lloris, Walker, Dier, Vertonghen, Wimmer, Wanyama, Dembele, Eriksen, Dele, Son, Kane.