Chelsea besegrade Newcastle - succéinhopp av Mudryk

Det räckte inte med en fullträff från Alexander Isak.
Chelsea vann mot Newcastle med 3-1 och ett av målen svarade inhoppande Mychajlo Mudryk för.

Chelsea vann mötet med Newcastle i mittens rike.

Hemmalaget på Stamford Bridge rivstartade och tog ledningen direkt. Cole Palmer gick på avslut från straffområdeskanten och Nicolas Jackson styrde in 1-0 bakom Martin Dubravka.

- Det infinner sig en känsla av chock runt arenan över att den går in, sa ikonen Gary Neville i Sky Sports och fortsatte:

- Det är en smart styrning av Jackson.

Newcastle drabbades av en skadesmäll efter 35 minuters spel. Anthony Gordon tvingades kliva av och han ersattes av Jacob Murphy.

Några minuter före paus kvitterade Newcastle. Alexander Isak placerade in ett avslut i höjd med straffområdeskanten. Målet föregicks av det rådde flipperspel utanför Chelseas straffområde, varpå att bollen till slut hamnade vid Isaks fötter.

- Det är en enda röra från båda lagen, de bara gör sig av med bollen. Det är galenskap från Chelsea. Axel Disasi är inte tillräckligt nära och Alexander Isak lyckas sätta sig i läge. Hans stryka i bredsidan är riktigt bra, sa Neville.

- Det är misstag från fyra Chelsea-spelare vid Newcastles mål. Men avslutet… Jag kan inte sluta prata om den här killen, jag älskar honom, sa Liverpool-legendaren Jamie Carragher om Isak i Sky Sports.

Isak står nu noterad för 16 mål på 29 tävlingsmatcher den här säsongen.

Kort därefter hade Nicolas Jackson en boll i nät, men det föregicks av offside.

Dryga tio minuter in den andra akten tog Chelsea ledningen igen. Cole Palmer pricksköt in ett avslut precis utanför straffområdet, 2-1.

- Cole Palmer har varit enastående. En matchens lirare-insats, sa Neville.

Kort därpå hade Raheem Sterling ett jätteläge till att öka på, men stjärnan var omständlig i ett friläge och det hela slutade med att Dan Burn kunde rädda på mållinjen.

Med en kvart kvar gjorde floppen Mychajlo Mudryk, som bara hade varit på planen i blott fem minuter, 3-1 efter att han och Chelsea snurrat upp Newcastle-försvaret.

- Ibland är han inte den bästa i det avslutande ögonblicket, men det där var riktigt bra gjort, sa Neville.

I slutminuterna skickade Newcastles Jacob Murphy in en reducering, men närmare än så kom inte bortalaget. Matchen slutade 3-2.

Chelsea är alltjämt kvar på elfte plats i Premier League. Newcastle parkerar ett pinnhål högre upp.

Chelsea: Petrovic - Gusto, Disasi, Chalobah, Cucurella - Caicedo, Enzo - Palmer, Gallagher, Jackson - Sterling.

Newcastle: Dubravka - Livramento, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Willock - Almiron, Isak, Gordon

Publicerad 2024-03-11 kl 22:57