Chelsea tappar i toppen - svenskorna föll mot Reading

Women´s Super League

Efter sju raka ligasegrar tog det stopp för Chelsea i eftermiddags. Med tre svenskor på planen - föll laget tungt mot Reading. Nu riskerar Chelsea att halka efter i tabelltoppen i jakten på Arsenal.

Trots ett massivt tryck - slutade veckans Champions League-match 0-0 mot Juventus. Möjligheterna att gå vidare från gruppspelet är fortfarande väldigt stora, men det oavgjorda resultatet betyder att det lever in i sista omgången. En missräkning från Chelseas sida. Nu väntade ny match för Londonklubben. Denna gång mot Reading i ligaspelet.

Det blev en chockstart på matchen för Chelseas del. Readings forward Deanne Rose fick bollen på egen planhalva och satte högsta fart mot mål. Efter ett väggspel med Natasha Dowie, fick Rose tillbaka bollen och tryckte dit ledningsmålet bakom Zeicira Musovic. Ett oerhört vackert mål från den kanadensiska stjärnan.

Chelsea ställde upp med ett roterande lag. Flera tonbärande spelare, bland annat formstarka Fran Kirby, startade på bänken. Något som inte var helt oväntat med tanke på lagets intensiva spelschema. Det gav plats åt Musovic i mål men även Jonna Andersson. Magdalena Eriksson fanns med i vanlig ordning och är en av få som i stort sett spelat varje minut för Chelsea. Lagkaptenen pratade om vikten av rotation inför matchen.

- Det handlar om att återhämta sig och ta ansvar, men också använda fräscha spelare. Vi har en stor trupp så det finns många alternativ för att få energin. Det blir en blandning mellan de två delarna, sade Eriksson till Chelseas hemsida inför matchen.

Förändringarna i startelvan märktes dock. Chelsea skapade alltmer desto längre den första halvleken led, men några mål blev det inte och spelet hackade. Sam Kerr jagade mål, men kom inte närmre än en nick vid en inläggsfrispark. Hon sprang sig fri i mitten av den första halvleken efter en utmärkt djupledspassning av Magdalena Eriksson. Kerr vinkades då av för offside.

Chelsea-tränaren Emma Hayes var knappast nöjd i paus. Hon genomförde ett trippelbyte inför den andra halvleken där Kirby, Pernille Harder och Guro Reiten byttes in. Bland annat på bekostnad av Jonna Andersson som fick lämna planen. Matchbilden var dock inledningsvis sig lik. Ett jagande Chelsea, men där Reading stod emot bra.

Trycket ökade ytterligare under matchens sista kvart, men Chelsea lyckades inte få hål på Reading. Matchen slutade 1-0. Förlusten innebär att Arsenal har en gyllene chans att rycka i toppen. De spelar sin match mot Leicester imorgon och vid vinst är Arsenal fyra poäng före Chelsea.

Reading: Moloney - Bryson, Evans, Vanhaevarmaet, Woodham - Peplow, Dowie, Harries, Harding - Rose, Eikeland.

Chelsea: Musovic - Bright, Carter, Eriksson - Cuthbert, Spence, Leupolz, Andersson - Fleming, Kerr, England.