Chelsea undvek jättefiasko - Kepa och Alonso hjältar

FA-cupen

Chelsea hamnade i underläge hemma mot League One-laget Plymouth.
Men Cesar Azpilicueta och Marco Alonso vände matchen till 2-1 innan Kepa Arrizabalaga räddade en straff i slutet av förlängningen.
Därmed är Chelsea vidare i FA-cupen efter stor dramatik.

Chelsea gick in till lördagens FA-cupmatch hemma mot Plymouth Argyle som skyhög favorit. Gästerna, som till vardags spelar i den engelska tredjedivisionen League One, tog dock en chockartad ledning redan efter åtta minuters spel på Stamford Bridge.

På en frispark från vänsterkanten höll sig Plymouth-backen Macaulay Gillesphey framme och nickade in 0-1 bakom Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga.

Innan första halvlek var slut lyckades dock Chelsea kvittera till 1-1 efter stort spelmässigt övertag. På ett inspel från höger höll sig lagkaptenen Cesar Azpilicueta framme och klackade in kvitteringsmålet.

Azpilicueta hade också en boll i nät i andra halvlek, men då stod spanjoren offside och målet dömdes bort. Kort dessförinnan var Romelu Lukaku nära att glidtackla in 2-1 på ett inspel, men belgaren missade bollen precis.

Matchen stod alltjämt 1-1 vid full tid efter att båda lagen skapat chanser för att avgöra och ta sig vidare till den femte omgången. Förlängning tog därmed vid.

På tilläggstid i den första förlängningshalvleken spelade sig Chelsea igenom Plymouth-försvaret när Kai Havertz spelade snett inåt bakåt till Marcos Alonso. Den vänsterfotade spanjoren skickade in 2-1 med högerfoten i höjd med straffpunkten.

I slutet av förlängningen fick Plymouth ett gyllene läge att kvittera när laget tilldelades straff, men då klev Kepa Arrizabalaga fram och räddade. Chelsea höll undan, vann med 2-1 och därmed vidare till den femte omgången.

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Sarr - Kovacic, Jorginho - Ziyech, Mount, Hudson-Odoi - Lukaku.

Plymouth: Cooper - Edwards, Wilson, Scarr, Gillesphey, Grant - Camara, Houghton, Mayor - Garrick, Jephcott.

Publicerad 2022-02-05 kl 16:02