Chelsea vidare i FA-cupen - trots sanslösa självmålet

FA-cupen

Axel Disasi svarade för ett galet självmål och snart var Leicester ikapp.
Med en man mer hittade dock Chelsea en väg framåt - via två mål på tilläggstid.
4-2 innebär avancemang till semifinal i FA-cupen.

Kvartsfinalen mellan Chelsea och Leicester på Stamford Bridge hade det mesta när FA-cupen gick vidare i dag.

Med knappa kvarten spelad störtade Nicolas Jackson fram på högerkanten och serverade Marc Cucurella till 1-0.

Raheem Sterling hann därefter missa en straff, men strax före halvtid spelade han fram Cole Palmer till 2-0. Luften gick dock knappast ur Leicester i andra halvlek. Tvärtom.

Gästerna reducerade efter att ha fått rejäl hjälp på traven. Axel Disasi pressades på högerflanken just när han skulle slå hem en passning till Robert Sanchez.

Mittbacken skickade bollen rakt i eget mål och åsikterna bland de engelska kommentatorerna var knappast milda.

- Det där är galet. Vad sysslar han med? Allt handlar om koncentrationen där. Men vem står rätt? Målvakten är helt ur position. Han (Disasi) ska bara rulla den hemåt till målvakten, säger förre England-backen Martin Keown i BBC.

Efter målet ropade Leicester-fansen "shoot!" (skjut!) varje gång Disasi nuddade bollen och Leicester trappade upp tempot.

Kvitteringen kom bara elva minuter senare och var kulmen på en stark period där Chelsea knappt var på gästernas planhalva.

Stephy Mavididi utmanade, överstegsfintade, vek in och knorrade vackert in 2-2 mitt framför en euforisk bortaklack.

Pendeln svängde igen. Kiernan Dewsbury-Hall hann inte ikapp Jackson och knuffade ner honom. Gult kort och straff? Ja, tills VAR klev in.

Domslutet ändrades till rött kort och frispark, eftersom förseelsen skedde utanför straffområdet. Sterling fick snedträff och drog frisparken högt över.

Med en man mindre försökte Leicester ta matchen till förlängning, men i den 92:a minuten - efter en handfull chanser - avgjorde Chelsea.

Cole Palmer klackade elegant fram bollen till inhopparen Carney Chukwuemeka, som till hemmapublikens stora glädje satte 3-2.

Leicester hade inte kraften att kvittera igen och i stället kunde Noni Madueke, en annan inhoppare, forsa fram och skicka in 4-2 med ett snyggt distansskott.

- Slutsiffrorna får det att se ut som en komfortabel seger, men det var långt ifrån en sådan, säger Keown i BBC.

I semifinalen ställs Chelsea mot någon av Coventry, Manchester City och vinnaren av mötet mellan Liverpool och Manchester United.