Chelseas kross - körde över City totalt

FA-cupen

Första halvlek var jämn - sedan bjöd Chelsea på en riktig uppvisning. Londonlaget krossade Manchester City och vann med 5-1 i FA-cupen.

En stund före pausvilan blixtrade matchen till ordentligt på Stamford Bridge, och Chelsea ordnade fram dagens första mål. Det var på ett inspel från vänster som Diego Costa vräkte sig fram och nickade in 1-0 efter 34 minuter på Stamford Bridge. Men knappt hade Londonlagets fans jublat klart förrän svaret kom. I ett anfall nästan direkt efter sin avspark svarade Manchester City när 19-årige David Faupala fick en tå på bollen mellan två försvarare och petade in 1-1.

Ytterligare någon minut senare var Chelsea på väg att återta ledningen, men Cesc Fabregas fina inspel till Pedro resulterade inte. Spanjorens avslut såg ut att gå in, men målvakten Willy Caballero svarade för en fin reflexräddning.

Istället kom 2-1 några minuter in i andra halvlek. Eden Hazard hittade fram till Willian med en perfekt djupledspassning, och brasilianaren placerade kyligt in bollen vid bortre stolpen. Vid 3-1 var det en något oväntad spelare som hittade rätt. På en rretur avlossade försvararen Gary Cahill ett fint vristskott, som slank in stenhårt under Caballero.

Och Eden Hazard, som haft det tufft under stora delar av säsongen, var inte färdig med sitt poängmakande. Med en lurig frispark placerade han bollen i "fel" hörn, vilket överraskade Caballero fullständigt och ledde fram till 4-1.

Det kunde ha blivit 5-1 en stund senare när inhoppande Oscar fick straff. Men den gången var Caballero med på noterna och räddade. Det var han dock inte när Bertrand Traoré i 90:e minuten styrde in just 5-1 med bakhuvudet.

Siffrorna kan tyckas stora, men en delförklaring är förstås att Manuel Pellegrini hade valt att ta ut en mycket B-betonad startelva, bestående av fem debutanter. Skälet var att City laddar upp inför Champions League-sammandrabbningen med Dynamo Kiev på onsdag.

– Jag ser det inte som en riktig match. Självklart ska man respektera alla tävlingar, och FA-Cupen är en anrik tävling, men man måste också vara smart och göra det som är bäst för laget, sa Pellegrini inför Chelsea-matchen, enligt Sportbladet.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Baba - Fabregas, Mikel - Pedro, Willian, Hazard - Costa.

Manchester City: Caballero - Zabaleta, Adarabioyo, Demichelis, Kolarov - M. Garcia, Fernando, A. Garcia, Celina - Iheanacho, Faupala.