City brände två straffar - oavgjort mot Everton

Maarten Stekelenburg stod för en jättematch för Everton mot Manchester City. Målvakten stod för två straffräddningar, och flera andra vassa räddningar, och räddade 1-1 för gästerna.

Manchester City har tappat farten något efter superinledningen med tio raka segrar i Premier League, Champions League och ligacupen. Efter 3-3 mot Celtic och 2-0-förlust mot Tottenham innan landslagsuppehållet blev det 1-1 hemma mot Everton under lördagen.

Mycket tack vare Maarten Stekelenburg. Den holländske målvakten räddade två straffar för Everton. Först från Kevin De Bruyne i slutet av den första halvleken, då vid ställningen 0-0. Sedan med 20 minuter kvar av matchen, när Stekelburg gick åt samma håll och räddade Sergio Agueros straff.

Romelu Lukaku hade fem minuter dessförinnan gjort 1-0 för Everton när han ryckte sig förbi försvaret och tryckte dit bollen i det bortre hörnet.

Men trots straffmissarna skulle City få sin kvittering. David Silva slog ett fint inlägg som Nolito höll sig framme på och satte 1-1.

Maarten Stekelenburg var matchens lirare med flera fina räddningar, utöver straffräddningarna, och holländaren var en stor anledning till att Everton klarade 1-1.

Det är nu helt jämnt poängmässigt i toppen av Premier League mellan Manchester City och Arsenal. Båda på 19 poäng.