Defoe gav Sunderland blytung seger - Larsson tillbaka från start

Sebastian Larsson var tillbaka från start när Sunderland tog en mycket viktig seger i bottenstriden. Jermain Defoe blev hjälte när utnyttjade ett misstag från Crystal Palace och rullade in matchens enda mål.

Sebastian Larsson har haft det tungt i Sunderland den senaste tiden. Men i mötet med Crystal Palace på bortaplan fick den svenske mittfältaren förtroende. Det var Larssons fjärde start för säsongen.

Ola Toivonen, som har haft skadeproblem, fick dock sitta på bänken hela matchen.

Det skulle bli en chansfattig första halvlek av matchen och det speglades också på resultattavlan som visade 0-0 i halvtid.

Efter en timmes spel fick Sebastian Larsson tacka för sig och lämna över till Duncan Watmore.

Det skulle dröja till den 80:e minuten innan det första målet kom. Jermain Defoe stressade Scott Dann till ett stort misstag som gav Defoe fritt fram att rulla in 1-0 till gästande Sunderland. Fem minuter efter målet linkade anfallaren av planen.

Veteranens mål skulle räcka för att ge Sunderland säsongens blott andra seger. Tre oerhört viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt.

Sunderland är fortfarande under nedflyttningsstrecket men skapade nu kontakt uppåt i tabellen.